У нас ви зможете купити  силікон для форм в Україні (прозорі і забарвлені, технічні силікони і харчові силікони), довідатися про ціни на силікони формувальні і особливості двокомпонентних силіконових компаундів

Еластоформ - легко порвати руками, призначений для простих форм, які вимагають мінімального згинання при виїмці відливки. Еластоформ 3D - більш еластичний, средневязкой. Сіліфлекс - універсальний силікон для заливки в фоорми і нанесення пензлем (при підвищенні кількості затверджувача), гущі ЕЛАСТОЛЮКС, трохи менш міцний. Еластолюкс - порвати руками пластину 10мм практично нереально. Використовується для будь-яких за складністю форм. Копипаста - густий міцний технічних силікон для нанесення пензлем пошарово, має сенс використовувати для великих об'ємних поверхонь.

 

Всі перераховані вище силікони комплектуються каталізатором в межах 2,5-2,8% від маси і вимагають якісного перемішування. Силікони на платиновому каталізаторі - (з поміткою Платинум в назві) мають різні жорсткості (чим вище цифра, тим жорсткіше). Змішуються в пропорції 1: 1 і є безусадкова. Дуже зручні в роботі і мають в'язкість нижче, ніж технічні силікони, і на відміну від них вимогливі до якості поверхні, на якій тверднуть, тому перед заливкою завжди необхідно робити проби на застигання. Чи не застигають на технічних силікон, деяких металах, пластилін, деяких видах фарб і лаків.